Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 03.07.1969

Delo, Šport: ... Grossglockner

Grossglockner kot najbližji in najbolj zanimiv »ledeniški vrh« obiskuje vse več naših ljudi. Že več kot teden dni je tod zvezni ledeniški tabor. Med 27. in 29. junijem so ga obiskali mariborski planinci. Izmed 21 udeležencev, od katerih so se vsi povzpeli na Adlersruhe, jih je 15 doseglo tudi vrh. Za konec tedna pa mnogi zopet napovedujejo vzpon in pristope na Grossglockner in okoliške vrhove.

Rendez-vous »Hautes montagnes" v Sloveniji?
Kakor smo zadeli, je Felicita von Reznicek avtorica knjige o ženskem alpinizmu in organizatorica mednarodnih srečanj ponudila našima dvema zastopnicama (Barbki Ščetinin in Nadji Fajdiga), da bi prihodnje leto priredili srečanje v Sloveniji. Ali bo za to interes?

Vzponi v Tamarju
Aschenbrennerjeva smer je bila kot kaže letos prvič ponovljena 16. in 17. junija. Plezali so jo Bine Mlač in trije Avstrijci. Avstrijska alpinista sta opravila tudi drugo letošnjo ponovitev Zajede v Šitah (prvo Cedilnik - Grošelj 24. maja), medtem ko je tretja pripadla navezi Košir - Manfreda (4 ure).
Janez Gradišar in Matija Maležič pa sta opravila dva nova vzpona. V Šitah sta preplezala (27. junija) varianto Kočevarjeve smeri, in sicer iz kotla navzgor in nato po policah nazaj v smer pod istopom. Dan za tem pa sta v V. Mojstrovki (Pahljača) preplezala še smer »Elček«. Vzpon sta ocenila s III+, 350 m, 3 ure.

  03.07.1969


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G.Š.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.