Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 03.12.2001

Tomaž Jakofčič: Prvaka Čufarjeva in Golob

Minuli vikend je bil na steni v Škofja Loki zaključek domače sezone v športnem plezanju. V dveh dneh so se plezalke in plezalci pomerili za naslove državnih prvakov v 12 kategorijah, najbolj zanimiv je bil seveda članski obračun v nedeljo. Pri ženskah je po pričakovanjih zmagala in že osmič zapored osvojila naslov državne prvakinje Martina Čufar. V moški konkurenci je pred tekmo vodil Jure Golob, vendar je še vseeno potreboval solidno uvrstitev za osvojitev prvaka. Z dobrim plezanjem mu je to prvič do sedaj tudi uspelo.

Rezultati - Škofja Loka: Ženske: 1. M. Čufar (AO Mojstrana), 2. M. Vidmar, 3. K. Vidmar (obe PK Škofja Loka). Moški: 1. F. Jensterle (AO Kranj) in A. Grom (AO Vrhnika), 3. K. Bečan in M. Sova (oba ŠPO Tržič).

Odlični vzponi kranjskih plezalcev
18 letni Jure Bobnar se je po obilnem treningu na umetni steni izkazal tudi za zelo dobrega skalnega plezalca. Po Mrtvaškem plesu (8b) in Soncu v očeh (8a+) v Mišji peči, je v Predvoru preplezal smer Independence (8a+) ter Otroka oslade (8a/a+), Pitabulo (8a) ter Pitbulla (8a) v Vipavski Beli. Zatem se je preusmeril na 8b-je. V Bohinjski Beli je preplezal smer Moški za naslado (8b), v Mišji peči pa dolgo Srečo vrtnice (8b) ter krajšo a zelo težko smer v "hladilniku"; Missing Link (8b+). Na pogled je v Mišji peči preplezal smeri Flash Dance (7c), Pinot (7b+), Bula (7b/b+) ter nekaj 7b+ v italjanskem Ceredu.
Luka Zazvonil je svojim uspešnim vzponom v projektih Mišje peči dodal še težko, 32 m dolgo smer Karizma (8b+). Smer je zelo lepa, a precej netipična za Mišjo peč, saj poteka po ploščah in majhnih oprimkih do vrha stene, desno od Pikove dame.
Tudi ostali Zazvonili niso od muh. Brat Blaž je prav tako preplezal tri dobre smeri. V Mišji peči je zmogel Samsaro (8a), Sonce v očeh (8a+) ter Twin peaks (7c), sestra Lara pa je uspela v Kamnitniku preplezati Majhne, gladke, spolzke z oceno 7b.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Značke:
PLE AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.