Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 04.03.2002

Tomaž Jakofčič: V Kanadi s presenečenjem

Naša uspešna tekmovalca v svetovnem pokalu v lednem plezanju sta v Kanado odšla že dva tedna pred zadnjo tekmo v Quebecu. Udeležila sta se srečanja in tekmovanja v plezanju kombiniranih smeri. Dvajset povabljenih plezalcev in plezalk iz ZDA, Kanade, Francije, VB, Nemcije, Italije in Slovenije se je pomerilo v plezanju kombiniranih smeri, katere so se točkovale glede na težavnost in opremljenost smeri. Po prvem dnevu sta vodila Rich Marshall in Aljaž Anderle, pred Guyem Lacellom in Timom Emmet, v nedeljo pa se je končalo z manjšim presenečenjem za obe omenjeni navezi, ki sta sicer preplezali največ (11 smeri). Zmagovalca sta postala Stephan Husson (Fra) in Audrey Gariepy (Kan), ki sta preplezala tri prvenstvene, druga sta bila Marshall in Anderle z vsega dvema točkama zaostanka, tretja pa Guy Lacelle in Tim Emmet.

T.J.

V Nepalu znižali cene
Zaradi katastrofalnega zmanjšanja števila turistov v letošnjem januarju - ocenjujejo, da dosega 60% - in zelo redkim napovedim alpinističnih odprav za prihajajočo sezono, je nepalsko Ministrstvo za turizem objavilo, da so od letošnjega marca dovoljenja za 60 himalajskih vrhov tri leta brezplačna oziroma znižana za 75%.
Tudi iz Pakistana so prišle podobne novice. Ministrstvo za turizem je znižalo pristojbine za vrhove za 50 %. Tako bo sedaj sedem članska odprava na K2 (8611 m) plačala za dovoljenje “le” 6000 dolarjev, dovoljenje za ostale pakistanske osemtisočake pa stane 4500 ameriških dolarjev.

T.J.

Obvestila
AO Ljubljana Matica začne z alpinistično šolo v četrtek, 14. marca, ob 19. uri v društvenih prostorih na Trdinovi 8/I. Vse informacije slejkos@yahoo.com.
Podkomisija za vzgojo in izobraževanje pri KA PZS organizira med 24. in 30.3.2002 začetni zimski alpinistični tečaj na Komni. Prijave s točnimi podatki (ime, priimek, naslov, telefon) je potrebno poslati na Planinsko zvezo Slovenije, za KA, Dvoržakova 9, 1000 Ljubljana, najkasneje do 14. marca 2002. Razpis velja tudi za alpinistične inšturktorje.

T.J.

Spust izpod Raduhe
Alpinistični klub Črna ter GRS postaja Prevalje organizirata 17.3.2002 tradicionalni spust izpod Raduhe za alpinste in gorske reševalce. Start bo ob 10. uri. Tekmovale bodo naveze dveh tekmovalcev, ki se bosta morala takoj po startu spustiti po vrvi čez skalni skok, si pritrditi smuči, navezati na vrv in v navezi smučati po označeni progi do cilja. Prijave zbirajo na: franc.oderlap@lek.si ter mirankaker@hotmail.com in (041) 741-833 (Franc Oderlap) ter (031) 294-171 (Miran Kaker).

T.J.

  04.03.2002


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.