Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 08.01.2001

Tomaž Jakofčič: V Alpah

V pogorju Mt. Blanca je v tem obdobju za ta letni čas zelo malo snega. V Valle Blanche se da prismučati komaj do Montenversa, z Grand Monteja pa pol ure hoda nad Argentiere. V stenah so razmere iz istih razlogov slabe. Nekatere linije v Taculu so narejene, prav tako nad Argentierom vendar je led povsod tenak. Uroš Samec, Domen Komac (oba AO Matica) in Tomaž Jakofčič (AAO, Dumo) so na začetku praznikov vseeno našli solidne razmere v Aig. Carree, stolpu v masivu Aig. Verte. Preplezali so smer Frendo-Ravanel (II/5, 500 m) v severni steni. Isto smer ste zadnji dan minulega leta preplezale tudi Tina Di Batista (Dumo) in Mojca Žerjav (obe AO Matica). Verjetno gre vsaj po tehnični plati pri tem za najtežjo ledno smer, ki jo je v Centralnih Alpah preplezala slovenska ženska naveza.

T.J.

V balvanih Meschie
Zadnje dni lanskega leta so Blaž Rant, Primož Žitnik, Roman Krajnik (vsi PK Škofja Loka) ter Primož Grilc (AO Matica), obiskali vse bolj priljubljeno balvansko plezališče Meschia v Italiji. Kljub nizkim temperaturam in manjšim težavam z vremenom so uspeli preplezati lepo število problemov. Najtežji balvanski problem je uspelo preplezati Blažu Rantu (OMV Istrabenz, Boreal, Oakley), ki je v drugem poskusu uspel v Tecnocaterpillarju (Fb 7c). Poleg tega je preplezal še en problem ocenjen z oceno Fb 7b+, dva z oceno Fb 7b ter veliko lažjih. Primož Žitnik je poleg lažjih preplezal problem z oceno Fb 7b+ ter dva z oceno Fb 7b, Roman Krajnik pa je plezal balvanske probleme do Fb 7a.

T.J.

Karničar v sredo, ne v torek!
Ker bo Dava Karničarja, junaka smučanja z Everesta, jutri v Lozani sprejel predsednik MOK Juan Antonio Samaranch, je Karničar predavanje o svojem podvigu, ki je bilo predvideno za torek, prestavil na sredo, 10. januarja, ob 19.30 na Biotehnični fakulteti na Jamnikarjevi 101 v Ljubljani.

Obvestili
Andrej Grmovšek in Tanja Rojs bosta 10.01. ob 19. uri v avli OŠ Trzin predavala o njunem plezanju v gorah Norveške.
Tekmovanje v lednem plezanju na ledenem poligonu v Solčavi so organizatorji zaradi odjuge prestavili na 27. in 28.01. Podrobnosti bodo objavljene v prihodnje.

T.J.

  08.01.2001


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.