Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 09.04.2001

Tomaž Jakofčič: Mladinci iztržili tri kolajne

Prva letošnja tekma za evropski mladinski pokal je potekala v daljnem Apatityu v bližini Murmanska v SZ delu Rusije. Zaradi napornega potovanja je bila ta otvoritvena tekma še posebej naporna za našo reprezentanco, ki je štela 12 tekmovalcev. Kljub temu so naši plezali odlično in v težavnostnem plezanju iztržili tri odličja. Pri kadetinjah je z odličnim plezanjem zmagala Natalija Gros, Maja Vidmar pa si je priplezala četrto mesto. Pri mladinkah je Nastja Guzzi osvojila tretje mesto, Lučka Franko pa šesto. Na tretjem mestu je v kategoriji starejših dečkov pristal Miha Škof, v isti skupini pa je pri dekletih Ana Kosmač končala na četrtem mestu. Ekipni uspeh je s šestim mestom pri kadetih zaokrožil še Nejc Česen.
Zadnji dan je bila organizirana tudi tekma v hitrostnem plezanju, kjer se je od naših najbolje odrezal Blaž Rant, na četrtem mestu v kategoriji mladincev. Po kvalifikacijah je kot najhitrejši odlično kazalo tudi Nataliji Gros, žal pa je v finalnem nastopu padla ter zapravila možnost za dvojno zlato.

T.J.

Čehovin odličen v Fontainbleuju
Urh Čehovin (Samsara, Metropolis Fitness, Dyno) se je potem, ko je preplezal najtežji balvanski problem v Sloveniji z oceno Fb 7c+, odločil, da bo potrebno obiskati tudi sloviti francoski Fontainbleu. Kraj v katerem se je v začetku prejšnjega stoletja začelo plezanje po balvanih in kjer so že v 50-ih letih, torej davno pred prihodom športnega plezanja, plezali težave sedme stopnje, je še danes glavni evropski center balvanskega plezanja.
Najboljši Čehovinov vzpon tamkaj je ponovitev smeri Iceberg (Fb 8a). Uspešen vzpon je opravil drugi dan in s tem izenačil najboljši dosedanji slovenski balvanski vzpon Blaža Ranta v problemu Brad Pitt (Fb 8a) v Angliji. Poleg tega je v četrtem poizkusu preplezal znan problem Carnage (Fb 7b+), v tretjem poizkusu Alte (Fb 7c+) ter na fleš probleme z oceno Fb 7b.

T.J.

Klub 8c
Luka Zazvonil (AO Kranj, Iglu, Samsara, Papi) je letošnjo sezono v Mišji peči začel z novo smerjo, ki jo je preplezal po starem Rehbergerjevem projektu dodanim spodnjim delom levo od Pečenice. Prvi del je ocenjen s 6a, celotna smer pa 8a, 28 m. Za tem se je preselil v Hladilnik in tam preplezal Marjetico (8b/b+), Missink Drink (8b+) in na koncu, v sedmem dnevu še Strelovod (8c). Po County House je to njegova druga smer teh težav.
Svojo prvo 8c je preplezal tudi eden naših najboljših tekmovalnih plezalcev, Aljoša Grom. Po dveh dneh je uspel v »popularnem« Strelovodu.

T.J.

Obvestila
Odbor za popotnišvo pri PZS organizira od 27. do 30. 4. turni smuk iz Monte Rose (prevoz, žičnica, vodstvo). Prijave in informacije v pisarni PZS (Katarina).
Na PZS ali pri Roman Robas (041) 777-186 - se bodo do 15.05.2001 zbirale prijave za tri jesenske trekinge v Himalajo; okoli Anapuren, v Langtang in bazni tabor pod Everestom. Za junijski treking po Peruju je še nekaj prostih mest.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.