Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 10.02.1972

Delo, Šport: ... Vabilo Poljakov

Klub Wisokohorski iz Varšave je obvestil PZJ, da vabi dva naša plezalca na VII. mednarodni alpinistični tabor, ki bo od 5. do 19. marca ob jezeru Morskie oko pri Zakopanih. Stroške plača organizator, denar za vožnjo in osebne potrebe pa bo moral prispevati vsak sam, oziroma njegov alpinistični odsek. Prijave sprejema komisija za alpinizem PZS.

Letošnji turni smuk
Podkomisija za turno smučanje pri PZS bo letos organizirala naslednje turne smuke. V nedeljo 27. t. m.: Rudno polje - Viševnik - Srenjski preval - Draški vrh - Uskovnica - Srednja vas (prijave do 22. t. m., cena prevoza in organizacije 30 din, odhod izpred PZS ob 5.30 uri). V nedeljo 12. marca: Vogel - Rodica - Orlov rob - Žagarjev graben (prijave do 7. marca, cena prevoza z avtobusom in sedežnicami 48 din, odhod ob 5. uri). V soboto in nedeljo 18. in 19. marca: Komna - Triglavska jezera - Kanjavec - Velo polje - Krma (prijave do 14. marca, cena prevoza, prenočišča in organizacije 50 din, odhod ob 6. uri). Od petka 31. marca, do nedelje 2. aprila bosta enodnevni in dvodnevni turni smuk. Dvodnevni bo združeval smuk h Krnskemu jezeru (vzpon na Krn) in pohod h Triglavskim jezerom z vzponom na Kanjavec ali Čelo in po izbiri prva ali draga varianta. V soboto in nedeljo 8. in 9. aprila bo turni smuk Mojstrovka - Drevesnica, v nedeljo 16. aprila Krvavec - Kalški greben - Kriška planina - Krvavec, v soboto in nedeljo 13. in 14. maja pa Tamar - Kotovo sedlo - Tamar. Prijave sprejema pisarna PZS (312-553).

Vzgoja lavinskih psov
Zveza klubov športnih in službenih psov iz Ljubljane in GRS sta od 3. do 6. t. m. v Valvazorjevem domu pod Stolom organizirali tečaj za lavinske pse. Udeležilo se ga je 20 psov z vodniki iz Zagreba, Celja, Maribora, Ljubljane, Radovljice, Kranja, Jesenic in Lesc.
Tečaj je dobro pripravilo PD Radovljica z alpinističnim odsekom in postajo GRS. Izpit po koncu tečaja je uspešno opravilo 19 psov, kar je zelo dober rezultat. Podoben tečaj v organizaciji odseka lavinskih psov pri GRS postaji Jesenice bo še 2. do 5. marca v Tamarju ali na Vršiču.

»Hindukuš 71« na Jesenicah
V sredo 16. t. m. ob 19. uri bo v veliki dvorani delavskega doma na Jesenicah zanimivo predavanje o lanski odpravi na Istor-o-Nal. Predaval bo inž. Peter Ščetinin. V marcu bo predaval inž. Rudi Rajar, in sicer o odpravi na Lofote (APD 1971).

Sankači PD »J.Trdina«
Delavnost odbornikov mengeškega planinskega društva »Janez Trdina« je zadnjo nedeljo zopet rodila sadove. Organizirali so zanimivo sankaško tekmovanje na Gobavici za pokal lani preminulega Jožeta Muleja, ustanovitelja in dolgoletnega predsednika društva. Med mladinci je zasedel prvo mesto Feliks Burgar, med mladinkami pa Danica Mikula. Tekmovalcev je bilo 26.

Ponudba Diembergerja
Kurt Diemberger, sin znanega kronista Hindukuša, dr. A. Diembergerja, ki se je v zadnjih letih udeležil številnih odprav in je edini živeči Evropejec, ki je stopil že na dva osemtisočaka, je izrazil željo, da bi obiskal Slovenijo. Predaval bi o odpravah, ki se jih je udeležil in na katerih je zbral izredno kolekcijo barvnih diapozitivov.

  10.02.1972


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: Genadij Štupar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.