Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 11.11.2002

Tomaž Jakofčič: Obvestilo

Soški alpinistični odsek bo 15.11. pričel z Alpinistično šolo. Vsi zainteresirani naj se zberejo ob 19. uri v prostorih PD Tolmin. Šolo bo vodila Miranda Ortar.

Blaž Rant v 8a poči
Po spomladanskem uspehu v smeri Total Brutal (8b+) v avstrijski dolini Zillertal si je Blaž Rant (PK Škofja Loka, Boreal) moral izbrati nov plezalni cilj, ki bi opravičil ponoven obisk te doline. Večjih težav s tem ni imel, saj je v Zillertalu ostalo še veliko obiska vrednih smeri. Med njimi posebej izstopa smer Ganja z oceno 8a. Smer je prava "klasika" doline. Gre za 13 metrov visoko granitno poč, ki jo je leta 1986 prvi preplezal avstrijski plezalec Gerhard Horhager in je do danes doživela le šest ponovitev. Za varovanje v smeri je potrebno poskrbeti zgolj z zatiči in metulji. Za vzpon in s tem sedmo ponovitev smeri, je Rant potreboval štiri plezalne dni, kar je dober rezultat glede na to, da se je prvič srečal s plezanjem poči in "naravnim" varovanjem.

Ponovno 8a na pogled
Natalija Gros je dokazala odlično pripravljenost s ponovnim vzponom na pogled v smeri z oceno 8a. V Mišji peči je na tak način uspela v smeri Giljotina. Pred tem je z Martino Čufar obiskala italijansko plezališče Erto, kjer sta obe v drugem poizkusu preplezali smer Pole position (8a+). Tik pred finalnim obračunom najboljših svetovnih športnih plezalcev je pripravljenost zelo dobra in v Kranju lahko pričakujemo hud boj za najvišja mesta v ženski konkurenci.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.