Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 18.11.2002

Tomaž Jakofčič: Sanje za dušo

Luka Zazvonil (AO Kranj, Iglu Šport, Samsara, Foto Čebron, Proloco trade d.o.o.) je pred kratkim v Mišji peči uspel preplezati projekt, ki ga je pred leti opremil Srečo Rehberger. Nova smer z imenom Sanje za dušo (8b+) je dolga 36 metrov in se začne v smeri J.S.F.K. (7c+), nato pa nadaljuje do roba stene. Pod vrhom je mesto za zelo dober počitek, potem pa tik pod vrhom smeri sledi najtežji del, previs z oceno 8a+ in zelo majhnimi oprimki. Luka je polovico smeri preopremil z novimi svedrovci ter dodal novo varovališče na vrhu. Poleg tega je opremil in preplezal tudi dve novi lažji smeri v levem delu plezališča. Desno od smeri Ksenjina je sedaj smer Naritko Mitko (5a) poleg nje pa še Lukova (6c). Obe smeri sta dolgi 15 m.
Jure Bobnar (AO Kranj) je v Mišji peči preplezal še eno smer zgornje desete stopnje. V predelu imenovanem Hladilnik je uspel v Marioneti (8b/b+), kmalu zatem pa je ponovil še novejšo smer Iglu (8a).

Novo na Sardiniji
Španec Daniel Andrada in Francoz Daniel Dulac sta nedavno obiskala Sardinijo. Najprej sta zelo hitro preplezala znano dolgo športno smer Hotel Supramonte (do 8b) v kanjonu Gorupu. Ker sta se zelo dobro počutila sta se lotila še sosednjega projekta Beata Kamerlanderja in tudi tam uspela. Smer Viaje de locos ima raztežaje ocenjene s: 7c, 8a, 8b, 8a+ in 8b+. Dulac je vse razen zadnjega preplezal na pogled.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Značke:
PLE AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.