Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 23.02.1968

Delo, Šport: ... Čestitke uspešnim navezam

Še predno je naveza Belak - Kunaver - Sazonov prišla po uspešno opravljenem zimskem prvenstvenem vzponu prek Čopovega stebra v dolino, so na Planinsko zvezo že začele prihajati čestitke. Tudi druga v letošnji zimi uspešna naveza, Golob - Jošt, ki je kot prva pozimi preplezala Direktno smer v Štajerski Rinki, je deležna velike pozornosti.
Včeraj zvečer je obema navezama izrekel pohvalo tudi Upravni odbor Planinske zveze Slovenije. Komisija za alpinizem bo njihovim alpinističnim odsekom nakazala tudi finančno pomoč, s katero bodo lahko vsaj deloma krili velike stroške, ki so jih imeli s pripravo in izvedbo vzponov.

Povratek z Južnega tečaja
Po dveh mesecih bivanja na Južnem tečaju, se je v domovino vrnil znani italijanski alpinist in svetovni potnik Carlo Mauri. Na Južnem tečaju je deloval v okviru Hillarijeve znanstvene ekspedicije, s katere člani je opravil tudi prvi pristop na štiritisočak Erebus in to v zelo neugodnih vremenskih razmerah. Skupaj z neko drugo novozelandsko odpravo pa je opravil še drugi prvenstveni vzpon, na vrh imenovan »Nova zemlja«

Finančno priznanje ZTKS
Upravni odbor sklada za pospeševanje in financiranje amaterskega športa pri Zvezi za telesno kulturo Slovenije je komisiji za alpinizem pri PZS odobril prvo dotacijo v višini 5.500 - Ndin.

Občni zbor AO Kranj
V petek 15. t. m. so imeli kranjski alpinisti na Šmarjetni gori občni zbor. Razen predsednika društva dr. Ivo Valiča in predstavnika Gorske reševalne službe Emila Herleca, so bili prisotni skoraj vsi člani alpinističnega odseka.
Za načelnika je bil ponovno izvoljen Franci Ekar, pohvaljenih pa je bilo pet alpinistov (Janez Hribernik, Slavo Markič, Polde Taler, Mili Brezar in Tomaž Jamnik).
V prihodnje so se odločili za smučarske ture v sodelovanju z alpinisti iz Beljaka (Visoke Ture), letni in zimski tabor, izboljšano delo v alpinistični šoli in še posebej za urejeno telovadbo v zimskem obdobju. 12 aktivnim alpinistom in 5 pripravnikom pa so sedaj priključili še 6 novih mladincev, tako da za nove kadre niso v skrbeh.

 

  23.02.1968


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G.Š.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.