Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 26.02.2001

Tomaž Jakofčič: Odprave v Himalajo

KOTG je v soglasju s Komisijo za alpinizem pri PZS razpisala udeležbo za nekaj odprav. Ena izmed glavnih letošnjih akcij bo odprava na Čomo Lenco (7790 m). Gora, ki je bila dosedaj osvojena le enkrat (Terray in Couzy), leži v bližini Makaluja in ima še nepreplezano granitno( ledno severno steno. Za odpravo, ki bo na poti od 10.9.do 10.11.2001 so razpisana mesta vodje, štirih članov, zdravnika in operaterja za internet. Odprava bo tudi izvidnica za vzhodno steno Makaluja, ki je v načrtih za prihodnja leta. Rok za prijave na KOTG je 20. marec.
KOTG je izdala tudi nekaj okvirnih razpisov na podlagi katerih bo potem delala naprej glede na odziv. Že dalj časa je v načrtu odprva v Sikim, v še nepreplezani južno in vzhodno ostenje Kančendzenge (8598 m). Kandidati, ki jih resno zanima udeležba na tej odpravi z več zanimivimi cilji naj oddajo osebni list z navedenimi najpomembnejšimi izkušnjami do 31. marca 2001.
Lanskoletna nesrečna odprava v pogorje Janak Himal je pustila mnogo nerešenih stvari, ki bi jih bilo vredno rešiti. Čas odprave (2002 ali 2003) bo odvisen od uspeha prizadevanj za pridobitev dodatnih dovoljenj za še neosvojene vrhove. Rok za prijave 31. marec.
KOTG lahko posreduje tudi pri mednarodnih odpravah na Čo Oju in Šišapangmo.

T.J.

Obvestilo
Podkomisija za vzgojo in izobraževanje pri KA organizira tudi letos začetni alpinistični tečaj. Tečaj bo potekal na Komni od 25.3. do 31.3. Prijave s točnimi podatki (ime, priimek, naslov, telefon) in dokazilom o plačilu je potrebno poslati na PZS, za KA, do 14. marca.
 

  26.02.2001


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.