Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 10.04.23

GRS v treh akcijah

Ob 9.35 je na pobočju Male Mojstrovke, občina Bovec, snežni plaz zasul sedem planincev. Posredovali so reševalci GRS Bovec, Kranjska Gora, Rateče, Mojstrana, Jesenice, Kranj in Radovljica. Helikopter SV z združeno ekipo GRS-HNMP je tri huje poškodovane planince prepeljal v UKC Ljubljana, dva lažje poškodovana pa so z rešilnim vozilom prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.04 sta na Konjskem, občina Gorje, zašla planinca. Reševalci postaje GRS Mojstrana so nepoškodovana planinca našli in pospremili v dolino.

Ob 15.22 je dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV poskusila dostopiti do onemoglih planincev v bivaku pod Skuto, a jim zaradi neugodnih vremenskih razmer ni uspelo. Helikopter se je vrnil v dolino, danes v ponedeljek, ob 8.04 pa je poletel ponovno na reševanje. Planinci so prenočili v bivaku,

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Šibka burja bo do večera povsod ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17 °C.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, največ sonca bo na Primorskem. Zvečer bo ponekod v severnih krajih rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 13 do 17 °C.

V sredo bo prevladovalo oblačno vreme. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.
V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila pod 1000 m nadmorske višine.


 10.04.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.