Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 31.10.22

GRS v štirih akcijah

Ob 13.01 je na grebenu Dolgega hrbta v Kamniških Alpah, občina Kamnik, planinka padla in se poškodovala po glavi. Helikopter SV z dežurno združeno ekipo GRS z Brnika jo je prepeljal v dolino do baze GRS Kamnik, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Kamnik. Gorski reševalci GRS Kamnik so bili v pripravljenosti.

Ob 15.53 so na območju pod Velikim Babanskim Skednjem, občina Bovec, trije pohodniki zašli s smeri in obstali na težko prehodnem terenu. Reševalci Postaje GRS Bovec so jim na podlagi posredovanih koordinat pomagali z nasveti in jih usmerili na pravo pot.

Ob 17.12 se je pod Uršljo goro, občina Ravne na Koroškem, občan pri sestopu poškodoval koleno. Reševalci GRS Koroške so poškodovanca na klasični način pospremili do parkiranega vozila.

Ob 12.41 se je na Krvavcu pod Zvohom, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval jadralni padalec. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kranj in helikopter SV v spremstvu dežurne GRS in HNMP Brnik. Helikopter je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod na vzhodu lahko zadržala tudi del popoldneva. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, v krajih z dolgotrajnejšo meglo okoli 15 °C.

V torek bo v večjem delu Slovenije še pretežno jasno, predvsem po nižinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 18 do 24 °C.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo na vzhodu. Zvečer in v noči na četrtek bo ponekod rahlo deževalo.

V četrtek bo oblačno, na vzhodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo.


 31.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.