Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.08.22

GRS v štirih akcijah

Ob 15.16 se je na koči na Travniku, občina Ljubno ob Savinji, nahajal planinec s poškodovano ramo. Gorski reševalci GRS Celje so poškodovanega planinca prepeljali v dolino, kjer so ga v oskrbo prevzeli reševalci NMP Mozirje.

Ob 13.18 je pri sestopu iz Košutnikovega turna, naselje Jelendol, občina Tržič, planinka zdrsnila s poti in si poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so jo skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik oskrbeli na kraju nesreče, helikopter LPE pa jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 15.10 sta se na Komni, naselje Ukanc, občina Bohinj, lažje poškodovali planinki. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem LPE oskrbeli na kraju in ju prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.43 si je v ferati Mojstrana alpinistka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana so skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku poškodovanko oskrbeli, nato pa jo je helikopter LPE prepeljal v SB Jesenice.

Ob 11.52 se je na Mariborskem Pohorju pri padcu poškodoval gorski kolesar. Gasilci JZ GB Maribor so nudili pomoč reševalcu gorske reševalne službe pri oskrbi in prenosu poškodovanca na dostopen teren, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Maribor.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo predvsem na vzhodu in severu Slovenije, kjer popoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem do 34 °C.

V torek bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti nastajale krajevne plohe in nevihte. Zvečer se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem ob šibki burji okoli 20 °C, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 33 °C.

V sredo in četrtek bo sončno, vročina se bo stopnjevala.


 01.08.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.