Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.10.22

GRS v štirih akcijah

Ob 8.01 si je pod vrhom Lubnika, občina Škofja Loka, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so jo locirali, na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Škofja Loka.

Ob 13.39 si je pri sestopu s pobočja Male Mojstrovke proti Vršiču, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so jo locirali, oskrbeli na kraju dogodka ter prenesli do Vršiča, kjer so jo prevzeli znanci in odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 20.08 je v gozdu nad Aljaževim domom, občina Kranjska Gora, pohodnik zdrsnil in si poškodoval nogo. Reševalci GRS Mojstrana so mu na kraju nudili pomoč in ga pospremili do Aljaževega doma.

Ob 16.54 je pri sestopu s Šmarne gore, občina Ljubljana, pohodnika obšla slabost. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Ljubljana in GB Ljubljana ter PGD Tacen. Gasilci iz Tacna so s terenskim vozilom prepeljali obolelega do parkirišča, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana. Ob 8.00 se je nadaljevala iskalna akcija za pogrešano osebo na območju Jeličnega vrha v občini Idrija. V iskalni akciji so sodelovali gasilci PGD Dole, Črni vrh, Spodnja Idrija, Idrija, Ledine, Godovič, Vrsnik, Zavratec, gorski reševalci GRS Tolmin ter več skupin vodnikov reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije. Nekaj pred enajsto uro dopoldne so v bližnji okolici Idrije našli preminulega pogrešanca in ga predali pristojnim službam.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti, v osrednjih krajih bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zjutraj zapihala šibka burja, na severovzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 24 °C.

V torek bo delno jasno, več oblačnosti bo na Primorskem in Notranjskem. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 22 °C.

Tudi v sredo in četrtek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo na zahodu Slovenije. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Še naprej bo čez dan razmeroma toplo.


 03.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.