Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.08.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 10.56 je pod vrhom Visokega Mavrinca, občina Kranjska Gora, planinko obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku. Obolelo planinko so s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.20 se je na območju Mojstrovke, občina Bovec, poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku. Planinca so s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.05 se je na Šišenskem hribu, občina Ljubljana, poškodovala pohodnica. Imela je poškodbo glave in desne roke. Gasilci GB Ljubljana so ji namestili opornico in povili rane. Na kraj so prišli tudi trije člani GRS in reševalci, ki so pohodnico prevzeli v nadaljnjo oskrbo.

Ob 16.51 se je v naselju Sv. Anton na Pohorju, občina Radlje ob Dravi, pričela iskalna akcija za pogrešano starejšo osebo. Poleg policistov so pri iskanju sodelovali so gasilci PGD Vuhred in Radlje ob Dravi, gorski reševalci GRS Maribor-enota Radlje ob Dravi z reševalnimi psi, lovci LD Orlica ter policisti. Okoli 18. ure so pogrešano osebo našli nepoškodovano v bližini domačega naslova in jo predali svojcem.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj več sonca bo v južni Sloveniji. Predvsem v hribovitem svetu je sredi dneva in popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem in v južnih krajih do 29 °C.

Ponoči bodo padavine in nevihte najprej zajele zahodno Slovenijo in se do jutra razširile nad večji del države. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, v alpskih dolinah okoli 13 °C. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Do večera bo dež od zahoda povečini ponehal, pričelo se bo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

V petek bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

V soboto bo sončno in topleje.


 04.08.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.