Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.08.21

 GRS v treh akcijah

Ob 15.16 sta na pobočju Homa nad naseljem Zasip, občina Bled, tuja planinca zašla s poti. Ena oseba se je lažje poškodovala. Reševalci GRS Radovljica so planinca našli, poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka, prenesli do terenskega vozila in jo prepeljali v ZD Bled.

Ob 8.10 si je na območju Kaninskih podov v občini Bovec jamar poškodoval gleženj. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE. Zaradi slabih vremenskih razmer so z reševanjem prekinili ob 10.45.

Ob 13.47 se je občanka na sprehodu po učni poti nad naseljem Rakitna, občina Brezovica, izgubila v gozdu. Reševalci GRS Ljubljana so jo našli v gozdu v smeri Cerknice in jo pospremili do vozila gorskih reševalcev. Prepeljali so jo v dolino do njenega vozila.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Popoldne bo dež od zahoda slabel in do večera povsod ponehal, pričelo se bo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

V petek bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne pa od 23 do 28 °C.

V soboto in nedeljo bo sončno in topleje, v nedeljo se bo verjetnost neviht predvsem na severu spet povečala.


 05.08.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.