Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.08.20

GRS v petih (5) akcijah

Ob 15.01 se je poškodoval planinec na območju Prisojnika, občina Kranjska Gora. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora in osebo ob pomoči helikopterja LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah oskrbeli. Helikopter je poškodovano osebo prepeljal v SB Jesenice.

Ob 19.43 se je na planini Jezero, občina Bohinj, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovano planinko na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 8.22 so pohodnico udarile vrata Bivaka pod Skuto. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik in helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Poškodovano so pripeljali v dolino, nakar je bila z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 18.45 se je na Doliču, občina Bovec, pri padcu poškodoval planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec. Poškodovanega planinca pa so na Doliču oskrbeli in nato s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice posadka helikopterja LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 10.35 je na pobočju okoli 200 metrov pod pristajališčem v Logu pod Mangartom, občina Bovec, padel jadralni padalec in se poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Poškodovanega jadralca so prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal vzhodnik, na Primorskem šibka burja. Veter bo do večera ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem do okoli 34 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 28 do 32, na Primorskem do 34 °C.

V ponedeljek in torek bo sončno in vroče. V ponedeljek popoldne bo v hribih možna kakšna nevihta, v torek popoldne pa bodo nevihte verjetnejše.


 08.08.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.