Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.04.21

 GRS v treh akcijah

Ob 13.30 je na smučarski progi Vitranc, občina Kranjska Gora, padel pohodnik in si poškodoval nogo. Na kraju so ga oskrbeli gorski reševalci GRS Kranjska Gora in pripravili za helikopterski transport. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske je poškodovanca ob prisotnosti dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala v SB Jesenice.

Ob 17.49 je pri Vrhniki pohodnica padla po brežini in se telesno poškodovala. Poleg reševalcev NMP Ljubljana in policistov so posredovali tudi gorski reševalci postaje GRS Ljubljana, ki so osebo oskrbeli in čez močvirnat teren prenesli do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 10.39 se je v gozdu pri naselju Hobovše pri Stari Oselici, občina Gorenja vas-Poljane huje poškodoval gozdni delavec. Reševalci NMP Škofja Loka in Gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovanega delavca na kraju oskrbeli in pripravili za helikopterski transport. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske je poškodovanca v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo povečini oblačno, le v severovzhodni Sloveniji deloma jasno. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnim dežjem, le na vzhodu bo dopoldne še deloma jasno. Popoldne se bodo padavine postopno širile proti vzhodu. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 12 do 19, na severozahodu okoli 9 °C.

V torek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 500 m. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.


 11.03.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.