Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.07.20

GRS v petih (5) akcijah

Ob 11.40 je na poti na Dobrčo, občina Tržič, planinko zaradi pika žuželk obšla slabost. Gorski reševalci GRS Tržič so planiko na kraju oskrbeli, prepeljali v dolino in jo predali reševalcem NMP.

Ob 15.58 si je pri sestopu proti Vodnikovem domu pohodnica poškodovala koleno. Reševalci GRS Bohinj so zaprosili za pomoč policijski helikopter LPE s posadko GRS na Brniku, ki so poleteli do poškodovanke in jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.37 se je na območju Vogla izgubil obnemogli planinec. Poletel je helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki so planinca našli in ga prepeljali v dolino.

Ob 11.10 si je na območju Prisojnika, občina Bovec, planinec poškodoval gleženj, tako da ni mogel nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu, ki je poškodovanega planinca prepeljala v SB Jesenice.

Ob 16.28 si je na planini Kal nad Podljubeljem, občina Tržič, gorski kolesar zlomil nogo. Reševalci GRS Tržič so odšli do poškodovanca, ga oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek in torek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki bo jutri oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo 7 do 12, na Primorskem do 16, najvišje dnevne danes od 21 do 25, na Goriškem in ob morju do 27 °C, jutri pa bo za kakšno stopinjo topleje.

V sredo bo delno jasno, predvsem popoldne občasno tudi pretežno oblačno.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja.


 13.07.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.