Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.02.21

GRS v dverh akcijah

Ob 10.40 je v alpinistični Kramarjevi smeri na Storžič, občina Tržič, dva planinca zasul plaz. Oba sta poškodbam podlegla. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tržič in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP in GRS na krovu. Med reševanjem ponesrečencev, ob 13.57, se je višje na tem območju sprožil še en snežni plaz, ki je s seboj odnesel še dva druga planinca. Eden od teh je na kraju poškodbam podlegel, drugi pa se je hudo poškodoval. Med zasilnim umikom zaradi drugega plazu si je eden od prisotnih reševalcev ekipe HNMP poškodoval roko. Tri mrtve in dva poškodovana je helikopter SV prepeljal v dolino. Poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.35 se je pri spustu z gore Matajur, občina Kobarid, poškodovala turna smučarka. Gorski reševalci postaje GRS Tolmin so poškodovanko oskrbeli na mestu ter jo prepeljali v ZD Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem okoli 7 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, proti večeru se bo od severozahoda zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -7, v alpskih dolinah in v mraziščih s snežno odejo okoli -15, ob morju okoli -4, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 7 °C.

V torek bo na zahodu povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Mraz bo popustil.
Tudi v sredo bo večinoma suho vreme.


 14.02.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.