Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.07.20

GRS v štirih akcijah

Ob 8.35 se je v Hanzovi ferati, občina Kranjska Gora, zaplezal onemogel planinec. Reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRZS s helikopterjem Slovenske policije so s tehničnim posegom potegnili onemoglega planinca iz ferate in ga prepeljali v dolino.

Ob 12.35 si je poškodoval koleno planinec pri koči na Doliču v občini Bovec. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku. Poškodovanega planinca so oskrbeli in ob pomoči helikopterja Slovenske policije prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.50 je na pobočju Batognice, občina Kobarid, planinki spodrsnilo tako, da je padla okoli 100 metrov po pobočju. Poškodba je bila tako huda, da je na kraju nesreče umrla. Posredovala je dežurna ekipa GRS na Brniku in helikopter Slovenske policije ter mrtvo planinko prepeljali v dolino.

Ob 13.02 je pod vrhom Kobale, občina Tolmin, zasilno pristal jadralni padalec. Padalec je po odprtju zasilnega padala pristal na drevesu, pri čemer je ostal nepoškodovan. Reševalci GRS Tolmin so mu nudili pomoč pri sestopu z drevesa in snetju padala.

Ob 11.30 so pri Domžalskem domu na Mali planini v občini Kamnik zaradi obolele osebe posredovali gorski reševalci GRS Kamnik in ekipa NMP ZD Domžale. Aktiviran je bil tudi helikopter HNMP Slovenske vojske z dežurno ekipo, ki je na kraju prevzela obolelo osebo in jo prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v goratem svetu bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.
V četrtek bo ob morju razmeroma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 20 do 26 °C.
V petek bo sprva oblačno z dežjem, ki bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo.
Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.


 15.07.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.