Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.09.21

 GRS v treh akcijah

Ob 9.50 se je pri sestopu iz Malega Triglava proti Domu Planika, občina Bohinj, planinka poškodovala pri padcu. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa HNMP Brnik so poškodovanko na kraju oskrbeli, nato pa s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 8.31 je na Kredarici, občina Mojstrana, obolela oseba potrebovala pomoč. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa HNMP Brnik so jo na kraju oskrbeli, nato pa s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 14.52 je v kraju Soča v občini Bovec tuji turistki postalo slabo. Na pomoč so ji priskočili reševalci DGRS Bovec in jo na nosilih prenesli do bližnje ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Tolmin ter jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sprva pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

V četrtek zjutraj bo sprva precej jasno, le na zahodu bo že bolj oblačno. Čez dan bo spremenljivo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne okrepile in občasno razširile proti osrednjim krajem. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 12 do 17, najvišje dnevne od 23 do 29 °C.

V noči na petek se bo dež razširil nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. V petek se bo na Primorskem delno razjasnilo, drugod bo še spremenljivo s krajevnimi plohami. Nekoliko hladneje bo.

V soboto bo pretežno oblačno z občasnim dežjem.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.