Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.01.22

GRS v štirih akcijah

Ob 11.49 se je v Y grapi v Vrtači, občina Tržič, poškodovala oseba. Posredovali so reševalci GRS Tržič in helikopter SV z dežurno posadko GRZS-HNMP Brnik. Na kraju nesreče je že bil avstrijski helikopter, ki je oskrbel poškodovanega in ga prepeljal na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Celovcu.

Ob 12.00 je na poti na Kamniško sedlo, občina Kamnik, planinec padel v prepad Bosova grapa in se pri tem tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in helikopter SV z ekipo GRS Brnik, ki so preminulega prepeljali v dolino.

Ob 12.14 je nad naseljem Gozd, občina Tržič, jadralni padalec pristal na drevesu. Reševalci GRS Tržič so padalca in padalo rešili z drevesa.

Ob 12.25 je v Podsmreki v občini Dobrova - Polhov Gradec, med sprehodom v gozdu nenadno obolela oseba. Gorski reševalci GRS Ljubljana so nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji ter pri prenosu pokojnika.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne marsikje megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem od 8 do 12 °C.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 4 do 10 °C.

V torek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

V sredo bo jasno in po nekaterih nižinah megleno.


 16.01.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.