Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.01.21

Predviden razvoj vremena + Opozorilo 

V petek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodni Sloveniji, v Prekmurju in delu Štajerske bo večinoma suho. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine. Popoldne bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo dopoldne prehodno oslabel in se spet okrepil proti večeru. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

V soboto bo oblačno s padavinami, na severovzhodu jih bo malo. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 4, drugod od 5 do 10 °C.

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodnik.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu bo občasno rahlo snežilo.

OPOZORILO

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje se bo, predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah, zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, povečala nevarnost snežnih plazov in bo v naslednjih dneh velika.


 22.01.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.