Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.09.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 13.56 si je pri koči na Golici, občina Jesenice, tekmovalec gorske tekaške prireditve poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Jesenice in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega tekmovalca na kraju oskrbeli, v SB Jesenice pa ga je s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 15.36 si je pri Prešernovi koči na Stolu, občina Žirovnica, udeleženec tekaške prireditve poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanca na kraju oskrbeli, v SB Jesenice pa je poškodovanca s helikopterjem prepeljala skupaj z dežurno ekipo GRS posadka helikopterja LPE.

Ob 16.00 je pod Kredarico, občina Kranjska Gora, padel planinec. Poškodovanca so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku, v UKC Ljubljana pa je nato poškodovanca skupaj z dežurno ekipo GRS s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja LPE.

Ob 14.32 je na planini Dedno polje, občina Bohinj, zagorel pastirski stan. Požar so delno pogasili že očividci. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in Stara Fužina so požar dokončno pogasili. Gorski reševalci GRS Bohinj so s terenskim vozilom poskrbeli za prevoz dela moštva gasilcev, drugi del gasilcev pa je na kraj prepeljal helikopter SV. Objekt je bil v požaru delno poškodovan.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo povečini sončno, na Primorskem in Notranjskem pa spremenljivo do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Proti večeru bodo na zahodu nastale krajevne plohe in nevihte, ki bodo ponoči prehodno zajele večji del države. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo, ponekod pretežno oblačno. Nastale bodo še posamezne krajevne plohe, ni izključena tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 20 do 24 °C.

V torek bo deloma jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V sredo kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme z možnostjo krajevnih padavin.


 26.09.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.