Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.09.21

 GRS Bohinj v dveh akcijah

Ob 14.20 je med kočo Planika in Malim Triglavom, občina Bohinj, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so s helikopterjem LPE našli obnemoglo planinko ter jo skupaj s spremljevalko dvignili v helikopter in ju prepeljali v dolino.

Ob 17.55 se je na Planini Konjščica, naselje Srednja vas v Bohinju, občina Bohinj, onesvestil pohodnik. Pohodnika so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Bohinj in nato s terenskim vozilom prepeljali v dolino, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo predali svojcem.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo ponekod delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

V torek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan bo nastalo nekaj oblačnosti, od zahoda se bo navlekla tudi koprenasta oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 15, najvišje dnevne od 21 do 25 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bo suho, popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem bo zvečer zapihala šibka burja.

V četrtek se bo po precej oblačnem jutru čez dan delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.


 27.09.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.