Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.06.20

GRS v treh akcijah

Ob 12.31 je na sedlu pod Veliko Babo, občina Jezersko, zdrsnil planinec in se poškodoval. Reševalci GRS Jezersko so zaprosili za pomoč helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Le ti so poleteli do poškodovanca in ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 17.07 sta na območju Prisojnika v občini Kranjska Gora planinca obtičala na zasneženem terenu in nista mogla sestopiti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ju s pomočjo vrvne tehnike rešili in nepoškodovana pospremili do Vršiča.

Ob 16.53 je na območju Podrte gore v občini Ajdovščina strmoglavil jadralni padalec. Posredujejo reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina in helikopter LPE z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo dopoldne precej jasno, pihal bo jugozahodnik. Popoldne bo od severa oblačnost naraščala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, nato se bodo pojavljale tudi južneje. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Predvsem na severovzhodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik.

V torek bo sprva pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bodo še manjše krajevne padavine. Čez dan se bo jasnilo. Prehodno bo nekoliko manj toplo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem in na jugovzhodu do okoli 29 C.

V sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije.


 29.06.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.