Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.01.22

GRS v štirih akcijah

Ob 16.46 si je pri sestopu iz Svetega Jošta, občina Kranj, planinec poškodoval nogo. Gasilci GARS Kranj in reševalci GRS Kranj so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kranj.

Ob 15.30 je nad naseljem Golnik, občina Tržič, na drevesu zasilno pristal jadralni padalec. Reševalci GRS Tržič so s tehničnim posegom z drevesa rešili padalca in padalo ter ga pospremili v dolino.

Ob 19.32 se je na poti iz Tamarja, občina Kranjska Gora, med sankanjem poškodovala oseba. Gorski reševalci GRS Rateče so poškodovano nogo imobilizirali in osebo prepeljali do Planice, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 12.12 je v naselju Hočevje, občina Dobrepolje, v gozdu pri podiranju drevesa občanu ukleščilo nogo. Posredovali so gasilci PGD Hočevje, Ribnica, Videm, Zdenska vas in GRS Ljubljana. Gasilci so razrezali hlod, reševalci NMP pa so ga oskrbeli na kraju dogodka.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo popoldne pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14 °C.

V ponedeljek se bo oblačnost povečala. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo popoldne rahlo deževalo. Čez dan bo pihal jugozahodni veter, ki se bo zvečer obrnil na severno smer. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 10 °C.

V torek in sredo bo dokaj sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severni do severozahodni veter.


 30.01.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.