Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.05.20

GRS Škofja Loka pomagala dvakrat

Ob 18.22 se je na gozdni poti iz Leskovice proti Blegošu, občina Gorenja vas-Poljane, pri padcu poškodoval motorist. Reševalci NMP Škofja Loka in GRS Škofja Loka so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Ob 19.51 so se v naselju Stara Oselica, občina Gorenja vas-Poljane, na lastnika podrle polne vreče koruze. Gasilci PGD Sovodenj, Trebija, Hotavlje, reševalci NMP Škofja Loka in gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovanega rešili iz razsute koruze in na kraju oskrbeli. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Predviden razvoj vremena

V soboto dopoldne bo razmeroma sončno, nato pa se bo oblačnost od severa povečala. Popoldne in zvečer bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C. Ponoči se bo prehodno razjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastalo nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12 °C.

V nedeljo bo na Primorskem deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bo v severovzhodnih krajih občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 21 °C.

V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Rahel dež na vzhodu bo čez dan ponehal. Pihal bo severni do severovzhodni veter.

V torek bo povečini sončno in nekoliko topleje.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.