Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.08.19

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 13.33 se je pri sestopu s sedežnice z Velike planine, občina Kamnik, poškodovala pohodnica in pri tem utrpela udarec v medenico in glavo. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, ki so pomagali pri oskrbi in prevozu s sedežnico v dolino ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Kamnik.

Ob 15.41 je na drevesu v težko dostopni grapi pod goro Čaven, občina Ajdovščina, ob zasilnem pristanku nepoškodovana obvisela poljska jadralna padalka. Posredovali so reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina, ki so z vrvno tehniko z višine 15 metrov rešili padalko in z drevesa odstranili jadralno padalo. Pospremili so jo do doline in prepeljali v kamp.

Ob 10.12 so reševalci GRS Radovljica na prošnjo policije nudili pomoč pri iskanju pogrešane osebe. Preiskali so pobočje pod Blejsko kočo proti planini Javornik in Kranjsko dolino proti Pokljuški luknji. Osebo niso našli.

Predviden razvoj vremena

V petek bo na Primorskem večinoma sončno, drugod sprva bolj oblačno s kakšno ploho ali nevihto. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo tu in tam nastale posamezne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo do večera ponehala.
V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti nastala kakšna nevihta.
V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogosteje nastajale V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti nastala kakšna nevihta. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo.

30.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.