Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.01.16

V medgli sta se izgubila - Poškodovala se je
Predviden razvoj vremena

Ob 14.46 sta se pri sestopu s Skute čez Mlinarsko sedlo proti Češki koči, občina Jezersko, v megli izgubila pohodnika. Posredovali so gorski reševalci GRS Jezersko in jima šli naproti. Ker zaradi megle niso mogli priti do njiju, so jima svetovali, da se vrneta na Mlinarsko sedlo in sestopita do bivaka pod Grintovcem. Alpinista sta tja varno prispela ob 19.10.

Ob 15.29 se je med potjo z Lovrenških jezer proti Rogli, občina Zreče, poškodovala pohodnica. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci na smučišču ter jo z terenskim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje. V pripravljenosti so bili tudi pripadniki enote GRS Maribor in NMP Slovenske Konjice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Proti večeru se bo oblačnost od zahoda začela trgati. Jugozahodni veter bo dopoldne oslabel, pihal bo večinoma le še v višjih legah na Notranjskem in Kočevskem.
V ponedeljek bo v zahodni ter sprva še ponekod v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa delno jasno. Proti večeru se bo oblačnost povečala. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri.
V torek bo v severovzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo veter zahodnih smeri.
V sredo bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele vso državo in se proti večeru nekoliko okrepile. Po nižinah bo deževalo, v noči na četrtek pa se bo meja sneženja ponekod lahko spustila do nižin.

31.01.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.