Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.01.21

GRS v štirih akcijah 

Ob 11.33 se je pod Kosmatim vrhom v občini Železniki poškodovala turna smučarka. Do nje so odhiteli in jo oskrbeli gorski reševalci GRS Škofja Loka. Poletel je tudi helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Poškodovano smučarko je helikopter prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.16 si je na sedlu Šija pod Srednjim vrhom v občini Žirovnica turni smučar poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Smučarja so oskrbeli, helikopter pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 11.40 je ob gozdu nad Poljčami v občini Radovljica osebo obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Radovljica, jo oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila NMP.

Ob 12.07 je na gozdni poti med Topolom in Polhograjsko Grmado starejšo pohodnico obšla huda slabost in poti ni zmogla nadaljevati. Reševalci GRS Ljubljana so ji na kraju dogodka nudili prvo pomoč in jo z nosili prenesli okoli kilometer daleč do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo povečini snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo čez dan slabele in pozno zvečer povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo zjutraj ponehala. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Goriškem in ob morju malo nad 0, najvišje dnevne pa od 0 do 3, na Primorskem do 9 °C.

V torek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

V sredo bo na vzhodu še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.