Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.08.15

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Okoli 8.00 se je med Okrešljem in Savinjskim sedlom v občini Solčava poškodovala planinka tuja državljanka. Posredovali so reševalci Postaje GRS Celje. Poškodovano so oskrbeli in prenesli v Logarsko dolino. V nadaljnjo zdravniško oskrbo so jo odpeljali svojci.

Ob 11.15 je na planini Viševnik, občina Bohinj, planinec doživel infarkt. Reševalcem Postaje GRS Bohinj sta na pomoč poleteli dežurna ekipa reševalcev GRS z Brnika in posadka s helikopterjem SV. Obolelo osebo so prepeljal v SB Jesenice.

Okoli 13.00 sta se okoli 100 metrov nad domom na Kredarici proti vrhu Triglava zaplezala planinca. Reševalci Postaje GRS Mojstrana so zaprosili za pomoč dežurno ekipo reševalcev GRS z Brnika in posadko s helikopterjem SV. Ti so poleteli do zaplezanih planincev in ju nepoškodovana prepeljali nazaj do doma na Kredarici.

Ob 19.53 se je na območju Škarjevega roba, občina Jezersko, izgubil planinec. Reševalci Postaje GRS Jezersko in Tržič so nepoškodovanega planinca našli in ga pospremili v dolino ter prepeljali do njegovega vozila.

Ob 11.44 se je na Mariborskem Pohorju poškodoval pohodnik. Reševalci Postaje GRS Maribor so ponesrečenca oskrbeli in z vzpenjačo prepeljali v dolino. Reševalci NMP so ga prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.33 se je poljski jadralni padalec poškodoval gleženj pri padcu na območju nad planino Kuhinja in Krnom v občini Kobarid. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin in helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Ponesrečenca so prepeljali do planine Kuhinja kjer so ga predali v oskrbo reševalcem NMP Tolmin.

Ob 12.10 je na poti na Koreno, občina Horjul, osebo obšla slabost. Reševalci NMP Ljubljana so zaprosili za pomoč reševalcev Postaje GRS Ljubljana. Reševalci GRS so prenesli onemoglo osebo do reševalnega vozila, kjer so ji reševalci nudili prvo pomoč in jo nato odpeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma jasno. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter.
V torek bo večinoma jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Pihal bo jugozahodnik.
V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v severni in deloma v osrednji Sloveniji se bodo čez dan začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal severovzhodnik. Začelo se bo hladiti.
V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

31.08.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.