Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 29.06.05

Našli truplo pogrešanega češkega planinca - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
29. junija 2005 - izvleček

Ob 17.29 se je v steni med Mlinarjevim Sedlom in Zgornjim ravnem v občini Jezersko poškodoval nogo. Planinca z zlomljeno nogo so v dolino prenesli reševalci Postaje GRS Jezersko.

Ob 8.45 so na območju Zadnjice v občini Bovec našli truplo že od januarja 2005 pogrešanega češkega planinca. Posredovali so Reševalci postaje GRS Bovec in helikopter Slovenska vojske, ki je truplo prepeljal v dolino.

Okoli 15. ure so se nad celotnim območjem Slovenije pričela pojavljati lokalna neurja z močnim vetrom, hudimi nalivi, ponekod pa je padala tudi toča.

PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA V PRIHODNJIH DNEH

V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo plohe in nevihte pogostejše. V petek bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, predvsem plohami in nevihtami. Osvežilo se bo, na Primorskem bo zvečer prehodno zapihala burja, ponekod v notranjosti severni veter.
V soboto bo dež ponehal tudi v vzhodnih krajih. Čez dan se bo od zahoda postopno razjasnilo. Pihal bo severni veter. V nedeljo bo sončno, veter bo oslabel.

OPOZORILO

Po podatkih Agencije RS za Okolje, Urada za meteorologijo in Oddelka za hidrološko prognozo lahko predvsem v popoldanskem času nastanejo močne nevihte!
Ob predvidenih krajevno izdatnih padavinah lahko v četrtek čez dan močneje narastejo manjše reke, potoki in hudourniki v hribovitih predelih države, zlasti v predgorju Julijskih in Kamniških Alp ter na območju Koroške.
V petek pričakujejo izdatno naraščanje rek po vsej državi. Ob predvidenih padavinah bodo najbolj narasle reke s povirji v Kamniško Savinsjkih Alpah in na Pohorju.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.