Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 30.12.06

Na poti na Komno... Tudi na Srednji vrh - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
30. december 2006 - izvleček


Ob 11.45 je posredovala ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, kjer si je smučarka zlomila nogo in poškodovala glavo. Poškodovano smučarko so prepeljali s smučišča v KC v Ljubljana.

Ob 9.34 je planincu na poti na Komno, občina Bohinj, postalo slabo. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so planincu na kraju dogodka nudili pomoč in ga prenesli v dolino. Obolelega planinca je policijski helikopter odpeljal na zdravljenje v KC Ljubljana.

Ob 12.24 je planinka na poti proti Srednjemu vrhu, občina Kranjska Gora, zdrsnila in se poškodovala. Na kraju dogodka so planinki nudili pomoč gorski reševalci Postaje GRS Kranjska Gora. Planinka ni imela hujših poškodb.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na Primorskem, Notranjskem in deloma v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.
V ponedeljek bo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zvečer in v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter.
V torek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja. Popoldne bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji, ponekod se bo od severa delno zjasnilo.
V sredo bo precej jasno.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.