Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bistriška špica - 27.02.10

TK Gora - Mišo Jenčič: Naj za vrle smučarje, ki mislijo, da je Svinja planina ime gostilne z dobrotami iz prašiča, da je Gießl Hűtte znamka piva ...

... da je Wolfsberg posebna oblika muffina in da je "vzhodna stran" nekakšno nakladanje o vremenu, povem, da Bistriška špica ni znamka mineralne vode, ampak je vrh kak kilometer stran od famoznega Končnikovega vrha.
Kako se pride do tja, ne bi razlagal, ker smo jo tudi mi našli šele v drugem poizkusu, potem ko smo prečili pod grebenom preveč proti jugovzhodu in smo prišli skoraj na pol poti do Končnikovega vrha. Bom pa raje še jaz malo pogodrnjal, in sicer: ko so letos v Ljubljani prvič nastopile ugodne razmere, je Aleš Š. objavil zelo detajlen opis ture na dva ljubljanska vršaca z vsemi potrebnimi podrobnostmi in orientacijskimi točkami. Edinole na koncu, ko je šel na trg, sploh ni napisal, pri kateri branjevki je kupil solato. Le kako so ljudje lahko tako šlampasti! Tako ostali turni smučarji nikoli ne bomo izvedeli, kakšna je tista solata, s katero se na koncu zabeli to velikopotezno turo… Aja, še Peca: nad gozdno mejo je sneg bolj ali manj spihan, nad planino Zg. Luža je povsem soliden prišič, pod njo pa je okoli 5 cm novega na skorjasti podlagi in tam smuka ni bila kaj prida. Še najbolj nadležen pa je bil vzpon od Spodnje Luže do avta.

TK Gora: Bistriška špica

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.