Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 01.03.1972

Večer, Šport - Inko Bajde: Turni smuk čez pohorje, Republiški lavinski tečaj, Sodelovanje z Naturfreunde

TURNI SMUK ČEZ POHORJE
AO TAM priredi 4. in 5. marca turni smuk čez Pohorje s ciljem v Slovenjem Gradcu. Zbirališče udeležencev bo na Ruški koči v petek, 3. marca. V soboto, 4. marca, bodo v zgodnjih jutranjih urah krenili v smeri Peska, Ribniške koče, tu prespali in v nedeljo nadaljevali smuk prek Pungarta in Kremžarjevega vrha do Slovenjega Gradca. Stroške pohoda bodo krili udeleženci sami, AO bo dal le potrebno strokovno vodstvo.

REPUBLIŠKI LAVINSKI TEČAJ
Od 2. do 5. marca bo podkomisija za lavinsko službo pri komisiji za GRS planinske zveze Slovenije organizirala republiški lavinski tečaj v Tamarju. Vodniki z mladimi psi se morajo zbrati že v četrtek, drugi v petek v planinskem domu Tamar. Tečaj bo vodil Zvone Ažman, organizacijo pa bo prevzela GRS z Jesenic. Tečajniki bodo morali opraviti še izpite pred komisijo, ki jo bodo sestavljali dr. Andrej Robič, Stane Koblar in Jože Makovec.

SODELOVANJE Z NATURFREUNDE
Na povabilo članov Naturfreunde iz Gradca se bo nekaj alpinistov AO Kozjak v nedeljo, 5. marca udeležilo njihove slavnostne letne skupščine. Pripomniti je treba, da AO Kozjak že več let uspešno sodeluje z alpinisti Naturfreunde in so organizirali že veliko skupnih akcij. Tako so bili npr. Avstrijci pred tremi leti gostje AO Kozjak v Paklenici, na Kleku in taboru v Krmi, medtem ko so naši alpinisti veliko plezali tudi v avstrijskih gorah, predvsem na Hochschwabu in Dachsteinu. Zadnji dve, tri leta je sodelovanje nekoliko splahnelo, to pa predvsem zaradi gmotnih okoliščin, ki so vplivale na delovanje AO Kozjak. Upajo pa, da bo ponovno srečanje spodbudilo obe strani in znova poživilo njuno sodelovanje. Ni izključeno, da se bodo nekateri člani Naturfreunde udeležili letošnje odprave v Durmitor.

I. Bajde
 

01.03.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.