Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ojstrica - 30.01.13

Mitja Šorn: Letos me drži, da bi smučal in tako je to že 20 turni smuk to sezono. Večinoma so bili vsi prejšnji na ravni sprehodov, ...

... Ob 6h zjutraj med vožnjo proti Lučam poslušam napoved: +5 stopinj na Krvavcu in Rogli in +3 na Golteh.
Pomislim že, da bi se obrnil, a si rečem, da se vseeno splača pogledat. V Lučah se prepakiram v Boštjanov avto in zapeljeva se do Planinška.

Štartava po bližnjici in na stiku s cesto naletiva na Marjana in Primoža. Tudi onadva imata podobne cilje. Gresta malo pogledat, mogoče na Ojstrico. S ceste se usmerimo proti Vodolam in z Boštjanom potegneva naprej. Do Korošice je snega malo, je pa vseh vrst,od ledu do kar velikih klož. Pogled s Korošice proti Ojstrici pokaže, da tudi tu snega ni v izobilju. Ker le ta še ni čisto nič moker se odpraviva proti vrhu. Na smučeh vlečeva strmo špuro in se čimbolj izogibava dolini z kložo. Proti grebenu snameva smuči in nanj prispeva s smučmi v rokah. Tam pustiva nahrbtnike in se opremljena z derezami in cepinom odpraviva še približno 50 višinskih metrov proti vrhu. Z vrha se spustiva nazaj do smuči in pripraviva na smučanje.

Sneg je vseh vrst, iz vrha do Korošice predvsem dobro smučljiva kloža z občasnimi odstavki že malo južnega snega. Na Korošici spet vpreževa pse(svoje, ne Boštjanovega) in se čez Vodotočnik povzpneva še na Desko. Spust z nje zopet po dobro smučljivi kloži. Sledi nekaj štamfanja in poganjanja in začne se spust na planino Podvežak. Tu se situacija spremeni, sneg je tako južen, da te ves čas hoče prebrnit na glavo. Iz Podvežaka do Planinška pa poganjanje po cesti, zopet bolj smučanje po vodi kot po snegu.

Danes je bila ta tura še čisto v redu, snega je bilo dovolj in do Podvežaka je bil dober. Z temperaturami, ki so prišle v naše kraje pa se kljub malo snega lahko kje kaj odpelje. Poleg tega pa bo snega kmalu premalo za brezskrbno smučarijo.

30.01.2013

 

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.