Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 29.03.18

Primorski dnevnik: Pomladanski izlet | Pohod Valentina Staniča | Baška in Vela Luka | Spet tradicionalni piknik goriških planincev

Pomladanski izlet

Pohodniki in planinci se veselijo vsakega letnega časa, a ko posije pomladno sonce ter se narava odene v pisano cvetje in mlado zelenje, takrat jim je najlepše, takrat jih narava nezadržno vabi s svojo lepoto. Kujejo se načrti in uresničujejo se pohodi. Tako se tudi pri tržaškem planinskem društvu pomladne ture in izleti kar vrstijo. Na velikonočni ponedeljek, 2. aprila, se bodo SPDT-jevci podali na tradicionalni pomladanski izlet. Z avtobusom se bodo peljali proti Pordenonu in naprej do kraja Polcenigo ob vznožju gorskega masiva Cansiglio - Cavallo. Med pohodom bodo spoznavali naravne, kulturne in arhitektonske posebnosti območja. Po pohodu jih bo avtobus peljal v Naravni rezervat Pian del Cansiglio, kjer bodo obiskali muzej Cimbrov in izlet zaključi s poznim kosilom.
Predvidene so tri ure zložne hoje. Potrebna primerna planinska oprema in topla oblačila. Odhod avtobusa ob 8.00 uri iz Trsta, Trg Oberdan, oziroma ob 8.20 s trga v Sesljanu. Razpoložljivih je le še nekaj mest. Za vpis, oziroma za morebitne informacije pokličite na tel. št. 040413025.

Pohod Valentina Staniča

V soboto, 7. aprila, se bodo udeležili tržaški planinci 25. pohoda Po stopinjah Valentina Staniča, ki ga organizira PD Kanal. Izhodišče pohoda je v Solkanu. Po vzponu na Sabotin se pohod nadaljuje do Vrhovelj, se vzpne na Korado in se zaključi v Kanalu. Za 30 km dolgo pot je predvidenih približno 8 ur hoje brez postankov. Pohodniki se lahko odločijo tudi za polovično pot. SPDT-jevci se bodo podali na krajši severni del pohoda: Vrhovlje-Korada- Kanal, ki predvideva približno 4 ure hoje. Odhod udeležencev iz Bazovice (pri Kalu) ob 6.15. Na razpolago je tudi društveni kombi. Za vpis in informacije pokličite na št. 3452420325 (Mauro).

Baška in Vela Luka

V mesecu aprilu, točneje v nedeljo, 15. 4., načrtuje Slovensko planinsko društvo Trst še en avtobusni izlet. Tokrat se bomo peljali na otok Krk. Tu se bomo podali po izredno slikoviti in zanimivi poti iz Baske do Vele Luke. Za dosego olja bomo imeli na razpolago dve varianti, zahtevnejšo in manj zahtevno. Podrobnejši program bomo objavili v prihodnjem Planinskem svetu.
Odhod avtobusa ob 6.00 uri iz Trsta, Trg Oberdan. Vpisovanje do vključno ponedeljka, 9. aprila, oziroma do zasedbe razpoložljivih nest. Za vpis, oziroma za morebitne informacije pokličite na tel. št. 040413025 (Marinka) ali na št. 3452420325 (Mauro).

Spet tradicionalni piknik goriških planincev

Goriški planinci bodo v ponedeljek obnovili dolgoletno tradicijo druženja v prebujajoči se naravi. Obiskali bodo zanimiv kraj v bližini Grgarja, si ogledali nekaj zanimivosti, ostalin iz prve svetovne vojne ter uživali ob bogati pokušnji velikonočnih dobrot. Vremenoslovci napovedujejo v ponedeljek sočno in toplo vreme, zato sprememb v napovedanem programu verjetno nebo. V najslabšem primeru bo piknik namesto v naravi, na suhem, pod streho kulturnega doma na Bukovju, oziroma v prostorih Skupine 75.
Zborno mesto na Travniku, do 10. ure. Zaradi gradbišča na Prevalu je do Grgarja treba po obvozu Ravni- ca-Zagorje, kar pot podaljša za približno 7 kilometrov. Koristne informacije: Vlado tel. 3317059216.

Občni zbor SPDG

V mali dvorani Kulturnega doma v Gorici bo v torek, 17. aprila, ob 20.30 ob drugem sklicu, redni letni občni zbor Slovenskega planinskega društva Gorica.

Srečanje na Mali gori

Tradicionalno srečanje bo v ponedeljek tudi pri planinski koči na Mali gori pod Čavnom. Na druženje vabijo člani planinske skupine Kamnje, ki pričakujejo številne obiskovalce, ne glede na vremenske razmere. Na gori je te dni sicer še kar zimsko, saj je v torek tudi snežilo.

 

29.03.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.