Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko - alpinistične novice - 06.06.1974

Večer, Planinsko - alpinistične novice - PD Matica: Izlet po južnem pohorju; Inko Bajde: Letni del tečaja za MV; Izlet na Tojzl; Vesti s Klemenče jame

Izlet po južnem Pohorju
Planinsko društvo Maribor matica vabi na izlet po prijetnih in manj znanih poteh južnega Pohorja.
Odhod v nedeljo 9. t. m. z avtobusom (post. št. 14) ob 6.50 do Zg. Polskave, nato peš v smeri Šmartno - Frajhajm.
Pot je lahka, približno 6 ur hoda. Hrana deloma iz nahrbtnika. Izlet bo vodil Tone Korošec. Če bo slabo vreme, bo izlet odpadel.

Letni del tečaja za MV
Mladinska komisija razpisuje tri izmene letošnjega letnega tečaja za mladinske vodnike. Prijave sprejemajo najkasneje do 15. junija. Prvi tečaj bo pod Raduho od 21. do 28. julija, drugi med 28. julijem in 4. avgustom v Vratih, tretji prav tako v Vratih med 4. in 11. avgustom. Pgoji za udeležbo so običajni: starost najmanj 16 let, da kandidat aktivno dela v PD (kar mora dokazati s kratkim opisom), da njegovo prijavnico potrdi UO PD in jo v predpisanem, roku tudi pošlje, ter da plača sam ali PD 400 din (2/3 stroškov).

Izlet na Tojzl
Planinsko društvo Kozjak Maribor organizira za prijatelje planin izlet na Tojzlov vrh nad Mariborom. Zaželeno je, da se izleta, ki bo 9. junija 1974, udeležijo tudi starejši planinci in prijatelji narave. Zbirališče bo ob 8. uri pred glavno pošto, Slomškov trg v Mariboru, in sicer s kolesi. Udeleženci se bodo odpeljali do Šobra, pod vznožjem Kozjaka, tukaj pustili kolesa in nadaljevali peš (45 min.), po gozdni poti do planinskega doma Kozjak na Tojzlovem vrhu.

Vesti s Klemenče jame
V soboto in nedeljo se je na Klemenči jami pod Ojstrico zbralo precej alpinistov iz Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Čeprav je na vrhovih še izjemo veliko snega, je 5 članov AO Impol Slov. Bistrica kljub temu uspešno opravilo vzpon po nemški smeri.
Fanci Gselman, AO Kranj in Davorin Podrepšek AO TAM Maribor, pa sta speljala novo smer v Škarjah, ki sta jo imenovala „Miniaturna". Smer poteka v severovzhodni steni, njena višina pa je 150 m. Prva  plezalca sta plezala 1,5 ure in jo ocenila s III+.

I. Bajde
 

06.06.1974

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.