Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko - alpinistične novice - 10.10.1974

Večer, Planinsko - alpinistične novice - PD-matica: na konjiško goro, Na Boč; Inko Bajde: Orientacijsko tekmovanje, Abalakov v Ljubljano, Zimski tabor

Na Konjiško goro

Planinsko društvo Maribor matica priredi v nedeljo, 13. oktobra, izlet na Konjiško goro z ogledom razvalin žiške kartuzije. Hoje bo okrog 6 ur. Hrana iz nahrbtnika! Odhod iz Maribora ob 6.10 z avtobusom z glavnega kolodvora. Povratek v Maribor ob 19.31 z vlakom z železniške postaje Ponikva. Izlet - ob slabem vremenu ga ne bo - bo vodil Anton Vuk.

PLANJNSKI  NARAVOVARSTVENI  IZLET

Na Boč

priredi planinsko društvo Maribor matica 12. in 13. oktobra. Odhod v soboto ob 10.10 z avtobusom do Pečice, nato peš čez Galke do Balunjače jame in na vrh Boča. Prenočili bomo v planinskem domu na Boču. V nedeljo bomo šli čez Formile v Šego (slap, stene, jama Belojača) in čez Hrastovec, Studeniee v Poljčne na avtobus ali vlak. Povratek okoli 20. ure. Peš hoje 4 + 6 ur, hrana delno iz nahrbtnika. Izlet bo vodil in razlagal M. Šoštarič. Če bo slabo vreme, bo izlet preložen. Vabljeni so tudi drugi ljubitelji narave.

Orientacijsko tekmovanje

Mladinski odsek PD Kozjak, Maribor, vabi 12. in 13. oktobra na tradicionalno jesensko srečanje na Tojzlovem vrhu na Kozjaku, že sedemnajsto po vrsti. Srečanje bo dopolnilo nočno orientacijsko tekmovanje. Le-to bo potekalo v skladu s pravilnikom za planinska orientacijska tekmovanja. Prijavijo se lahko ekipe planinskih društev, tabornikov, mladinskih aktivov, šol in vojaške ekipe. Organizator naproša, da to zaradi lažje organizacije (še posebno zaradi prenočišč) nemudoma storijo. Prijave sprejema PD Kozjak, Maribor, Orožnova 2, p. p. 162.

Abalakov v Ljubljano

Predvidoma 14. oktobra bo v Ljubljano dopotoval Vitalij Abalakov, nestor sovjetskih alpinistov in pisec številnih priročnikov. Sedaj je v Barceloni na zasedanju mednarodne komisije za material in varnost, na povratku pa se bo ustavil tudi pri nas. V zadnjem času je še posebej opozoril nase z novim originalnim načinom varovanja, s katerim je po svetu vzbudil veliko zanimanje. Obljubil je, da ga bo demonstriral tudi v Ljubljani. Demonstracijo in razgovor z njim bo organizirala komisija za alpinizem PZS.

Zimski tabor

1974/75 bo komisija za alpinizem organizirala letos pod Malim Mangartom ali v Žabniški Krnici. Vodil ga bo Uroš Župančič, del hrane, potrebne za tabor, pa bodo znosili na primeren kraj še pred začetkom zime. Natančnejši podatki bodo v okrožnici vsem alpinističnim odsekom.

I. Bajde

10.10.1974

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.