Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko - alpinistične novice - 21.11.1974

Večer, Planinsko - alpinistične novice - PD Radovljica: Orientacijsko tekmovanje; Inko Bajde: Pokriti plezalni vrtec, Zbor slovenskih alpinistov; PD Loče: Markirana pot Boč - Loče

* Orientacijsko tekmovanje

Mladinski odsek PD Radovljita vabi v nedeljo, 24. 11ob 8,30 uri na orientacijsko tekmovanje za posameznike. Pričelo se bo pred zadružnim domom v Lončevem, 3 km iz Radovljice v smeri Krope (odhod avtobusa ob 8,05 izpred avtobusne postaje). Tekmovanje bo v članski in mladinski konkurenci, udeleže pa se ga lahko člani vseh športnih organizacij. Proga bo dolga 6 km s 4 do 6 kontrolnimi točkami. Organizator, naproša, naj tekmovalci prinesejo s seboj potrebne rekvizite za tekmovanje - posojali jih bodo le v izjemnih primerih. Prijave sprejema (do 22. t. m.) Janez Pretnar, Gradiška 7, 64240 Radovljica.

* Pokriti plezalni vrtec

Čeprav smo že pisali o plezalnih vrtcih, ki so za alpiniste važen in nepogrešljiv vir prepotrebnega treninga, naj, na tem mestu zabeležimo zanimivost, ki tokrat prihaja iz Italije. Bolzanski plezalci se bodo odslej lahko urili v plezanju ne glede na vremenske muhe, saj jim je sekcija CIA Bolzano postavila v veliki občinski dvorani umetno steno, 20 m dolgo in 6 m visoko, zgrajeno iz dolomita in granita. Vse je tu v miniaturi, majhne stene, stebri, razi, zajede, kamin z zagozdenim bolvanom, težavna prečnica itd. Nasprotna tej steni pa je rezervirana za trening ekstremistov, kjer se lahko ubadajo z vsemi „začimbami" šeste težavnostne stopnje.

Tako je Italija razmeroma pozno dobila to, kar imajo v telovadnicah Angleži vsaj že 10 let, ne dosti manj Francozi in Nemci, le da zadnji bolj cenijo treninge v nepokritih plezalnih vrtcih, samo Muenchen ima dva. In kdaj se bomo lahko pohvalili tudi pri nas?

* Zbor slovenskih alpinistov

Letošnji zbor slovenskih alpinistov bo v Kamniški Bistrici 7. decembra. Poročilu načelnika komisije za alpinizem in razpravam bo sledila podelitev diplom smučarskega prvenstva ter nagrad za kvaliteten šport. Ob koncu si bomo ogledali še diapozitive, morda tudi kakšen film o letošnjih plezalskih uspehih doma in na tujem.

I. Bajde

* Markirana pot Boč - Loče

Člani PD Loče so letos markirali planinsko pot od planinskega doma na Boču do Loč. Do Šmihela nad Sladko goro poteka pot po trasi štajersko-zagorske planinske poti, nato pa se nadaljuje preko Dolge gore in Lipoglava v Loče. Prihodnje leto nameravajo markirati še planinsko pot Loče-Konjiška gora in tako povezati Boč in Konjiško goro. Od Boča do Loč je štiri ure hoda. To pot priporočamo zlasti ljubiteljem planinskih sprehodov po nenaponih štajerskih vinorodnih gričih.
 

21.11.1974

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.