Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Psihotične plate

Aleš Plazar: ... s kulinaričnim pridihom - Val di Mello

Psihotične plate

Za letošnje prvomajske počitnice, se je del ferajna (večinoma tisti, ki se odpravljajo na odpravo) odločil, da tradicionalno Paklo zamenja za Val di Mello z namenom, da izkusi plezarijo v granitnih stenah, družbo pa so nam delali člani AO Kranj, AO Matica in AK Črna.

V torek smo se po šihtu napakirali in odrinili proti Mellu. Prispeli smo v poznih urah, na hitro postavili šotore, nekaj pojedli in šli spat. Naslednji dan prva plezarija, nekateri smo se odločil, da začnemo z lažjo smerjo, da se privadimo na skalo, a smo že prvi dan ugotovili, kaj to pomeni granitne plate in smo v oceni 3 stokali, kakor da plezamo 6ico. Po hudi analizi smo ugotovili, da smo splezali varianto ocenjeno s 5c in dobili nov zagon za naslednji dan.

Zvečer se nam je v kampu pridružil še Kiki, naslednje jutro pa se nam je pridružila še ena ekipa (AK Črna, AO Kranj). Sledeči dnevi so potekali bolj kot ne isto, budnica ob prvih sončnih žarkih, bogat zajtrk, plezanje, regeneracija v zelo prijetno hladnem potoku (za pogumne člane), potem kamp, kjer smo igrali loto s tuši in iskali tistega, ki ima danes toplo vodo. Sledile so kulinarične spretnosti in na ‘’kamp bombo’’ kuhanje jedi, za kateri ponavadi potrebuješ dobro opremljeno kuhno.

Po dobrih pet dnevih uživanja v naravi, čudovite plezarije (seveda tukaj izločam plate) in nenormalnih količin zaužite hrane nas je slabo vreme pregnalo iz doline. V soboto smo po zajtrku napakirali in odrinili proti Sloveniji - Mellota je bilo konec.

Na poti domov se je naš avto s tremi člani po dolgem preučevanju napovedi odločil, da se ustavimo še v Arcu, kjer so počitnikovale naše ferajnovske družinice. Nekateri smo malo frikali, drugi so odšli v akvarij, zvečer pa smo skupaj za rojstni dan malce spili. Želja po počitku ni bila realizirana. V torek zjutraj smo še zadnjič napakirali avto in odrinili proti Sloveniji.

Udeleženci: Matevž Kramer, Jure Buda, Gašper Reberšak, Danaja Kuhanec, Marko Jereb, Kristjan Matoz, Aleš Plazar, Nataša Vodopivec (AO Matica), Urša Kešar (AO Kranj),  Andrej Jež (AK Črna), Denis Arnšek (AK Črna), Matevž Gradišnik (AK Črna), Alenka, Eva

AO Rašica, 08.05.2023
Val di Mello - psihotične plate s kulinaričnim pridihom

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.