Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Večer, 15.09.1977

Večer, (Planinski vodnik) - Helikopter na Ledinah - Piknik v Robanovem kotu - Proslava pod Plešivcem - Inko Bajde: 16 ponovitev - Izleti: Peca.

Helikopter na Ledinah

Na strehi nove postojanke na Ledinah so uredili helikoptersko pristajališče. Že pozimi so poskusili s pristajanjem; poskus je kljub visokemu snegu lepo uspel. Poleti so planinci odpravili še nekaj manjših pomanjkljivosti. Z ureditvijo helikopterskega pristajališča bo reševanje ponesrečenih planincev iz. raših gora hitrejše in bolj udobno.
 

16 ponovitev

Kar 24 članov alpinističnega odseka TAM iz Maribora se je udeležilo pohoda v spomin na svojega člana Ivana Cverlina. Vgradili so spominsko ploščo, nato pa opravili še 16 plezalnih vzponov. V severni triglavski steni so ponovili Slovensko smer (7), Nemško smer (7), naveza Sajko-Cimerman pa je preplezala še Skalaško s Čopovim stebrom, nam je sporočil Inko Bajde.

Proslava pod Plešivcem

Planinsko društvo PTT Maribor bo priredilo v nedeljo ob 10. uri pri Poštarski koči pod Plešivcem proslavo 20. obletnice društva. Poštarji so pripravili bogat kulturni program. Prevoz bo s posebnimi avtobusi, ki bodo iz Maribora odpeljali s Slomškovega trga (izpred pošte Maribor 1) ob 7. uri.
 

15.09.1977

Peca

Planinsko društvo Maribor matica bo priredilo 17. in 18. septembra izlet na Peco.
Udeleženci se bodo odpeljali v soboto ob deveti uri z vlakom do Prevalj, naprej pa z avtobusom do Mošenika. Uro in pol bodo hodili do Pikova in naprej do doma na Peci (1665 metrov), kjer bodo prenočili. V nedeljo se bodo povzpeli na vrh Pece (2126 metrov) in se vrnili v dom. Pot bodo nadaljevali po dolini Tople v Črno. Z avtobusom in vlakom se bodo potlej vrnili domov. Če bo slabo vreme, izleta ne bo.


Piknik v Robanovem kotu
Planinsko društvo iz Celja priredi ob zaključku planinske sezone v soboto piknik v Robanovem kotu. Odhod avtobusa ob 7. uri izpred gledališča v Celju. Prevoz 50 dinarjev.

Spominski pohod na Jalovec
Mladinski odsek planinskega društva iz Ruš priredi v soboto in nedeljo tradicionalni pohod na Jalovec v spomin na Toneta Grušovnika in Ivana Obrovnika, ki sta se avgusta 1964 smrtno ponesrečila v ostenju Jalovca. Odhod avtobusa v soboto ob 14. uri izpred spomenika v Rušah. Cena: 60 din. Obvezna planinska oprema.





 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.