Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Večer, 16.06.1977

Večer - Milan Cilenšek: Koče odpirajo vrata; Priprave na skupščino PZS - Drugo: Planinski center; XVII. zlet planincev železničarjev Jugoslavije; Na begunhščico.

Planinske postojanke


Koče odpirajo vrata
Odprta je že koča pod Bogatinom (PD Bohinj-Srednja vas). Ob sobotah in nedeljah je redno odprta Stjenkova koča na Trstelju (PD Nova Gorica).
V soboto, 18. junija, bodo odprli kočo pri Triglavskih jezerih (PD Ljubljana-matica), Gomilščkovo zavetišče na Krnu in kočo Klementa Juga v Lepeni (PD Nova Gorica), pa tudi Cojzovo kočo na Kokrškem sedlu in Kamniško kočo na Kamniškem sedlu (PD Kamnik). Ker pa so težave pri prevozu z žičnico, sta ti osrednji visokogorski postojanki v Kamniških in Savinjskih Alpah oskrbovani le zasilno.
V novi planinski postojanki pod Skuto — v koči na Ledinah (PD Kranj) — lahko za sedaj ponudijo le osnovno hrano in pijače, medtem ko prenočišč še ni

M. C.


Priprave na skupščino PZS
Jutri, v petek, bo glavni odbor planinske zveze Slovenije obravnaval številne zadeve. Najpomembnejše bodo seveda priprave na skupščino PZS, ki bo prihodnjo soboto — 25. junija, in pa končni račun PZS za lansko leto. Potem ko bodo člani obravnavali predlog za spremembe in dopolnitve statuta zveze, se bodo temeljito pogovorili o pravilniku o zavarovanju povračilnih stroškov reševanja v tujih gorah, in sicer iz sklada PZS. Za ta pravilnik so namreč pripravljene številne spremembe in dopolnitve. Glavni odbor bo sklenil petkovo sejo s podelitvijo letošnjih odličij. 

M. C.


Planinski center
Ker je vzgojnoizobraževalnih planinskih akcij vedno več, primernih prostorov pa ni dovolj, so pospešili izgradnjo centra v Bavšici. Podjetje Slovenija ceste je za novi planinski center v Bavšici odstopilo barako, objekt za sanitarije je že naročen, v kratkem pa bo montiran tudi prototip prenosne planinske postojanke.
Okoli 300 vojakov je v soboto na prvi množični delovni akciji pripravljalo temelje šotorišča, urejalo bližnji hudournik in skopalo del 350 metrov dolgega jarka za vodo. Ta akcija je nov dokaz odličnega sodelovanja med planinskimi enotami in planinci. V prihodnje se bodo v priprave in delo vključili tudi člani planinskih društev.
 


 

16.06.1977

• Na Begunjščico
PD Železničar Maribor priredi v soboto, 18., in nedeljo, 19. junija, izlet v Begunjščico. Odhod v soboto z vlakom ob 6.20, povratek v nedeljo ob 23.25. Obvezna je visokogorska oprema! Ob slabem vremenu bo izlet prestavljen. Vodil bo Stane Lukič.


XVII. zlet planincev železničarjev Jugoslavije

V izvedbi PD Železničar Niš bo od 1. do 3. julija pri Beli Palanki XVII. zlet planincev železničarjev Jugoslavije. Planinci, člani PD Železničar Maribor, se bodo odpeljali na zlet v četrtek, 30. junija, z vlakom ob 11.28, vrnili se bodo v torek, 5. julija, ob 1.40. Prispevek po udeležencu je 220 dinarjev. Prijave v društveni pisarni
Valvasorjeva 19, vsak četrtek od 17. do 19. ure. Tam so na voljo podrobnejša navodila.





 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.