Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poročilo AO

PD TAM Maribor za leto 2018: Ajda Božič je na kratko prikazala izseke letošnjega leta, ki se počasi zaključuje.

"Odhaja še en dan, en več al en manj?"

Tako, pa se leto 2018 počasi zaključuje in kot se spodobi ob koncu leta, je to čas, ko se ozremo nazaj. Zagotovo je to leto, ki si ga bomo zapomnili po:

 • Vrhunskih predavanjih, na katerih so nas ob sredah zvečer popeljali v lepše kraje, navduševali nad nedosegljivi vrhovi ali pa samo dali zagona za nove cilje. Leto je otvoril Mitja Ploh s predavanjem o Manasluju, ter nadaljeval še mesec kasneje s Daulagiri 7. Mesec kasneje je Blaž Navršnik - Dolfa s predavanjem o AnapurnL.aja ne, žal ni našel diasev, a nas je kljub temu zabaval s poročilom odprave Gjačung Kang. Naslednji je bil Davorin Podrepšek o gorovju Taorus v Turčiji. Drago Kavnik je s popotovanju na Kilimandžaro obudil spomine na drugačne čase...čase, ko je osvojitev vrha bila tako velika zadeva, da je pilot naredil dodaten krog nad vrhom v čast svojim potnikom. Edina med ženskami je Marija Renčl pokazala svoje potepanje po Himalaji v okolici Kangčendzenge v Indijski zvezni državi Sikim. V dveh delih je Aleš Fajmut podrobno opisal Peru in Bolivijo. Uvod v zimsko sezono je pripadal Petru Ferku, ki nas je s slikami lanske turne smuke naredil še bolj neučankane v pričakovanju snega.

 • Plezalnih taborih, na katere smo šli v iskanju novih preplezanih smeri, a delali bolj na utrjevanju novih in starih prijateljstev. Tradicionalni tabor v Paklenici je vodil Matej Balažic in je trajal 6 dni, v katerih smo opravili 86 vzponov.

 • Mrzlo vreme in ne-čuteči prsti nas bodo vedno spominjali na tabor na Koči na Grohotu, ki smo ga imeli junija in ga je vodil Sandi Gričnik.

 • V avgustu nas je Maja Lobnik prepričala s plezalnim taboru na Vršiču, da smo za par dni pustili sezono morja in se odpravili nazaj v hribe.

 • Izzivov polnem izletu na Castor in Pollux v Italiji, ki ga je za AO TAM in prijatelje organiziral Sandi Gričnik in Blaž Navršnik. Sonce je žarelo in naslednji dan tudi naši vratovi, vendar nas to ni ustavilo. Z veseljem smo osvajali štiri-tisočake, izvedli ledeniški tečaj, turno smučali in se veseli ob pivu v dolini.

 • Tradicionalnih zabavah, ki smo jih izvedli na občnem zboru, tamovskem pikniku in zaključku. Ponosni smo, da alpinizem ni samo šport, ki se odvija nekje v hribih, ampak je tudi družina, ki te v soboto zvečer prepriča, da je vredno zapraviti vikend za smeh in ples.

 • Enem velikem in enem manjšem družabnem dogodku, ki smo ju organizirali v sodelovanju z AO Kozjak - zboru alpinistov in kostanjevem pikniku.
 
In tragični izgubi, ki nam bo vedno priklicala solze v oči ... Jure, pogrešamo te!

Ajda   

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.