Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 07.10.2014

Zahodne Alpe spet obiskane

Nekaj novic z zamikom

Nekatere novosti pridejo na dan pravočasno, nekatere se izmuznejo za kakšen dan včasih teden, spet tretje ostanejo skrite. Skoraj v vsakih AN je tudi kaj postanega. Pomembno pa je, da čim manj ostane skritega. Tokrat imamo tri takšne zamudnice, ki bi sicer spadale v pretekle novice. Ena izmed njih je novica, ki se tiče sten nad dolino Lučke Bele. V Lučki Kopi sta 27. septembra Miha Močnik in Boštjan Toplak  (AO Železničar) preplezala novo smer. Posvetila sta jo ponesrečenemu prijatelju in poimenovala Nasmeh (VI-/IV-V, 200 m). Plezala sta 4 ure. Isti vikend se je Miha Zupan (AO Tržič) podal na Veliki Vrh. Preplezal je precej očitno in logično linijo ter jo primerno temu poimenoval Lojtra (IV-/II-III, 350 m). Plezal je dobro uro in v smeri pustil en klin.

V stenah nad Baško grapo se je spet raziskovalo. Nastali sta dve novi smeri. Ena je nastala že 29. septembra. Preplezal jo je Jože Makuc (AO Cerkno) na zahodni strani Novega Vrha. Poimenoval jo je Nedeljski izlet (II-III, 100 m). Z vzponom je navdušil še ostale člane odseka za obisk tega manj obiskanega območja Novega Vrha. Toni Groblar, Dušan Obid in Marko Makuc so 3. oktobra v zahodni steni preplezali smer Še je čas (IV/II-III, 150 m).

Tuje stene

Še enkrat prihajajo novice iz Jorassov. 27. septembra sta Matevž Mrak in Matevž Vukotič (oba AO Radovljica) preplezala Crozov steber s Slovensko smerjo. Plezala sta 9 ur in približno toliko tudi sestopala. 

Člani AO Železničar  Peter Bajec - Poli, Primož Bregar, Domen Košir in Matej Gorenšek so se odpravili obujat spomine na Denali v SV steno Grand Pilier d'Angle (4243 m). Plezali so smer Checchinel-Nomine/Boivin-Vallencant, ki je ocenjena s TD+/ED1, 5c, A1. V trenutnih razmerah naj ne bi bila tako zahtevna kot kažejo ocene. Na celotni turi so bivakirali dvakrat, vreme pa jim je dobro služilo.

Srečno! 

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 


Nasmeh v Lučki Kopi. Vir: AO Železničar


Lojtra na Veliki Vrh .VIr: AO Tržič

Še je čas (levo ) in Nedeljski izlet (desno). Vir. AO Cerkno

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.