Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 09.12.2014

Veseli december ...

Ne samo otroci, tudi nekateri odrasli gremo radi na sneg. Ta se pojavi le kratek del leta, zato ga je potrebno izkoristiti in se nasmučati / nahoditi / naplezati za vse leto.

Matej Arl, Branko Škornik in Jaka Pavlič (AO Grmada) so bili  6. decembra v Stanetovi zajedi (M4/M, 165 m) v Raduhi.
Dan prej je isto smer ponovil tudi Igor Radovič (AK Črna).
Slika1
Uroš Kastelic (AO Ljubljana-Matica) je isti dan s soplezalcem (tudi Urošem, če se ne motim) plezal v Nad Šitom Glavi, smer Košir - Brelih (IV/III-IV, 200 m).

Dan kasneje se je tam blizu nahajal tudi Gregor Malenšek (AO Ljubljana-Matica) in sicer z Nedo v Butinarjevi grapi v Mali Mojstrovki. Po njegovih besedah je sneg še nepredelan.

Igor Okorn (AO Kranj) je 7. decembra s soplezalcema Janezom in Saro plezal v Debeli peči smer Jesih - Potočnik (IV/III, 500 m). Zanjo so potrebovali približno deset ur, razmere pa ocenjujejo kot (po pričakovanjih) ne najboljše.
 
Igor Radovič (AK Črna na Koroškem) je z nami delil svoje občutke pri plezanju Detektivske (M, 135 m) v Lanežu.

AK Slovenska Bistrica vabi na predavanje Marka Mavharja (AO GrmSlika2ada) o odpravi Paju 2014. To bo 12. decembra v amfiteatru srednje šole Slovenska Bistrica.

Vabljeni tudi na ogled slik kiparja in slikarja Petra Jovanoviča iz Dolenje Žetine v Poljanski dolini. Ta se je odločil, da izkupiček od desetih slik podari družinama Aleša Holca in Petra Mežnarja. Slike bodo postavljene na ogled v četrtek, 11. 12. 2014, od 17. do 19. ure v prostorih Društva GRS Kamnik, Perovo 20, Kamnik (Veterina Kamnik na obvoznici).


Srečno!

 

 

 

 

Slika1
V Jesih - Potočnik. Vir: AO Kranj

slika
V Butinarjevi grapi. Vir: Gregor Malenšek

Značke:
ALP AN

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.