Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 18.11.2014

Tudi pregled odprav v tuja gorstva.

7. novembra se je sedem članov GRSZ odpravilo v Bosno in Hercegovino, kjer so svoje znanje prenašali na kolege iz novoustanovljene GRS Konjic. Zadnji dan pa so izkoristili za plezanje v Crnopoljskem Osobcu, in sicer so štirje ponovili smer Kosi kamin (III-IV, 200 m), Slavko Rožič, Janez Primožič (oba AO Tržič)  ter bosanski kolega Besim Muminović pa so preplezali novo smer, ki so jo poimenovali Balkan ekspres (V-/III-IV, 210 m, 3.30 h). Komentirajo jo takole: "Težave sicer niso prevelike, saj dosežejo komaj spodnjo peto stopnjo. Vendar nam je smer ponujala lepo plezanje v idealni liniji in dobri skali".

Mariposa perdidaGrega Kofler in Alja Bradaškja (oba AO Mojstrana) sta v Prizogonu preplezala novo smer, ki sta jo poimenovala Mariposa perdida (Izgubljeni metulj: IV+/II-III, 300 m, 2.30 h).

MatterhornBoštjan Mikuž (AO Ajdovščina) in Nejc Kurinčič (Soški AO) sta zadnje lepe dni pred poslabšanjem vremena izkoristila za solo vzpon čez severno steno 4478 metrov visokega Matterhorna.

15. novembra je potekala podelitev za Zlati cepin Azije. Prvo mesto sta si razdelili dve ekipi; za prvi pristop na Gašerbrum 5 ekipa, ki so jo sestavljali: An Chi Young, Choi Hyeongwoo, Seong Nakjong in Lee Gee Gen, ter Taniguchi Kei in Wada Junji, ki sta na Aljaski preplezala štiri prvenstvene smeri. Več...

Poročila odprav
Na voljo je nekaj novih poročil letošnjih alpinističnih odprav, vsa pa so bila sproti predstavljena v preglednici VTG 2014.

RolwalingRolwaling 2014
Domen Kastelic (Akademski AO) in Sam Hennessey (USA)

Ama Dablam 2014
Koroško-štajerska odprava: Igor Radovič, Zdenko Žagar
[Manjkajo podatki za Aljošo Hribarja]

Makalu 2014
Irena Mrak, Mojca Švajger (obe AO Tržič) in Tomaž Goslar (PD Ljubljana-Matica)

Zgodbe kamniških alpinistov
Kamniški alpinisti vabijo v Klub Doma kulture Kamnik, kjer bo 28. novembra, ob 20. uri, devet pripovedovalcev predstavilo svoje zgodbe iz letošnjega leta. Vstop je prost.

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

 

 

 


(Makalu - Vir: AO Tržič  



(Ama Dablam - Vir: AK Črna)



(Vabilo - Vir: PD Kamnik)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.