Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 27.04.10

Ob splošni mobilizaciji na aktualne plezalske ...

... destinacije je novic zelo malo. Tudi bralcev bo verjetno malo!

Še vedno v grapah
Kot se za zimno z dobrimi razmerami spodobi so se ugodne razmere za plezanje snežnih grap in smeri še nekoliko potegnile v pomlad. Sploh po kaki jasni in hladni noči so lahko razmere še vedno prav uživaške. Kramarjeva smer v Storžiču se ponavlja redno in nudi, tako kot vsako leto, prijetno stopnišče. Smer se odlično poda s smučarskim spustom preko Petega žrela. Podobno, le v manjšem obsegu, se običajno dogaja tudi Slovenski smeri v Triglavu. Letos sem od nekaj prijateljev slišal, da se je upanje na vstopu v Slovensko smer pogreznilo skupaj s ćevlji, v globoki južni sneg.

Sem pa našel na forumu AAO zanimivo novico o pravem lednem vzponu še sredi aprila. Janez Ločičnik in Tina sta odšla pod Škarje pogledat kake so razmere in veselo presenečena zapičila cepine v snežni led. V odličnih razmerah sta preplezala Marjetico (IV, 4, 400 m) v severni steni Škarij.

S Triglava
Kadar mi povsem zmanjka novic lahko še vedno pogledam na forum AO PD TAM in sigurno se bo kaj našlo. Njihovi člani redno zahajajo v bližnje avstrijske stene in seznami so vedno precej dolgi. Ker so imena smeri zgolj našteta jih niti ne bom prepisoval ampak se ustavil le pri nekoliko bolj pisanem dejanju. Maja Lobnik in Jaka Ortar sta kolovratila okoli in preko Triglava. Na vrhu sta ugotovila, da razmer za smučanje prav z vrha ni in začela sestopati proti Kredarici. Na sedlu med Malim in Velikim Triglavom sta se vseeno odločila za spurt po Milerjevemu kaminu na Triglavski ledenik in od tam naprej v Krmo.
Že pred tem je Maja skupaj z Ulo Hribar plezala v Paklenici. Plezali sta Slovenski PIPS, Diagonalko, Nostalgijo in Pero. Nato se jima je pridružila še Polona Juričinec in dekleta so skupaj preplezale še Levo Tržiško in nadaljevale po Bridu za veliki čekić do vrha.

V pričakovanuu šopa novic po praznikih vam želim srečno!

Tomaž Jakofčič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.